Irodion logo

Irodion is een gezellig Grieks specialiteiten restaurant in winkelcentrum De Terp in Capelle ad IJssel.

De eigenaren en de chef-koks komen uit de provincie Thessalië dat in het midden van het vasteland van Griekenland ligt. Van oudsher is Thessalië een van de belangrijkste agrarische gebieden van Griekenland, met onder meer teelt van graan, rijst, tabak, olijven, groenten en (citrus)vruchten. En niet te vergeten de uitgestrekte wijngaarden. Er is nog genoeg plaats voor rundveehouderijen en ook de schaapsherders hebben ruimte voor hun kuddes.  De zomers zijn er heel warm, maar de winters kunnen erg koud zijn. Dit is het gebied waar volgens Homerus de mooie Griekse strijder Achilles, zoon van de koning vn de Myrmidonen, de held van de Trojaanse oorlog, vandaan komt.

In Griekenland is de maaltijd een ervaring. Deze ervaring willen wij u graag laten beleven. Wij hebben verschillende vis-, pan-, en vleesgerechten met een volle smaak die uitstekend op de tong liggen en onze gerechten zijn bereid volgens traditioneel Griekse recept. Met de bekende Griekse gastvrijheid willen wij u zoveel mogelijk laten genieten van al onze Griekse lekkernijen. Er wordt alleen gebruik gemaakt van verse ingrediënten en eerste klas vlees en vis. Laat u verrassen en verwennen door onze heerlijke Griekse gerechten, waarbij kruiden, groenten, olijfolie en heerlijke wijn de hoofdingrediënten zijn.

Irodion is een culinair theater, waarin de medewerkers net als acteurs een spel van smaken presenteren tegen de sfeervolle ambiance als decor.